Nyhetsarkiv

 • Stängt under jul och nyår

  2017-12-14

  Makeni önskar alla sina kunder och leverantörer en riktigt God Jul och Gott Nytt år. Vi tar nu en välbehövlig ledighet så ser vi fram emot ett spännande 2018 då ni åter är hjärtligt välkomna med era förfrågningar och projekt som avser formsprutning.

  God jul och gott nytt år

 • Träffa oss på Elmia Subcontractor

  2017-10-17

  Passa på att träffa Makeni på Elmia Subcontractor i Jönköping den 14 – 17 november.

  Under hela mässan finns vi på plats i monter: A06:14. I montern kan du ta del av vår kunskap och erfarenhet, få en inblick i produktionen och uppleva formsprutade artiklar av hög kvalitet.

  Makeni har ställt ut på Elmia Subcontractor flera år i rad. Framförallt eftersom mässan är en bra mötesplats där både kunder och leverantörer befinner sig. Elmia Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa och samlar 1200 utställare och uppemot 15 000 besökare från 30 länder.

  Beställ gratis éntrekort

  Läs mer om Elmia Subcontractor

  Elmia Subcontractor

 • Besök oss på Hannovermässan

  2017-03-22

  Hannovermässan hålls den 24-28 april i Tyskland. Vi finns i Hall 4, monter E52. På mässan visar vi artiklar tillverkade i tuffa konstruktionsmaterial, dekorativa produkter med lackade och kromade ytor samt produkter med efterbehandling som vibrationssvetsning och montering.

  Fördelen att samarbeta med Makeni är att vi hjälper kund från ett tidigt stadie i utvecklingen till färdig produkt. Vi har även följande standarder som genomsyrar vårt sätt att arbeta; ISO 9001, ISO 14001 samt ISO TS 16949.

  Med mångårig erfarenhet och kunskap om produktutveckling, verktygsframtagning, formsprutning, vibrationssvetsning, montering och tampotryck är Makeni en stabil samarbetspartner för de flesta branscher.

  250 000 besökare

  Hannovermässan är världens största industrimässa. Mässan hålls på Hannover Fairground i Hanover, Tyskland. Mässan räknar med ungefär 250 000 besökare och 6 500 utställare. Hannovermässan hålls den 24-28 april. Välkommen att besöka oss i Hall 4, monter E52.

  Läs mer om mässan
  Köp entrébiljett

  Besök Makeni på Hannovermässan

 • Makeni investerar i nya maskiner

  2017-01-20

  Makeni har investerat i två nya formsprutningsmaskiner för att öka produktionskapaciteten. Maskinerna är i storleksordning 300 och 360 ton och har nyligen anlänt.

  Enligt Simon Ottosson, projektledare på Makeni, kommer de två maskinerna komplettera företagets maskinpark bra eftersom de tidigare haft ett steg från 260 till 450 ton.

  - Med ett tätare storleksspann i vår maskinpark ökar vi vår konkurrenskraft och kapacitet. Maskinerna är givetvis utrustade med fullservorobotar enligt senaste typsnitt för snabb och kostnadseffektiv produktion, säger Simon Ottosson.

  Nya maskiner till Makeni

 • Vi har investerat i en ny 3D-skrivare!

  2016-04-20

  Vi har köpt in en Zortrax M200 vilket nu kommer att ge oss möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt skriva ut prototyper i ett flertal olika material som ABS, Nylon och PET.

  Förutom möjlighet att göra prototyper med vår 3D-skrivare kan vi även erbjuda prototypverktyg i aluminium och silikon.

  Zortrax M200

 • Två nya formsprutningsmaskiner

  2016-04-08

  Makeni har dessutom investerat i 2 nya formsprutningsmaskiner. En 160 tons av fabrikat Engel och en 450 tons av fabrikat Zhafir.

  Båda maskinerna är utrustade med fullservo robotar och de kommer att med mycket stor kapacitet producera detaljer till Automotive i stora volymer. Båda maskinerna är i drift och producerar detaljer till bl.a. Scania och Volvo Personvagnar.

  Formsprutningsmaskin Engel
  Formsprutningsmaskin Zhafir

 • Makeni har köpt in en HAAS VF2

  2016-03-02

  För att öka kapaciteten på verktygsavdelningen har vi investerat i en ny fräsmaskin typ HAAS VF2.

  Maskinen skall användas till att serva, reparera och justera verktyg till våra kunder. Allt för att ytterligare öka kapaciteten och servicegraden samt att få kortare leveranstider.


 • Makeni har investerat i en vibrationssvetsmaskin från Green & Co

  2015-01-22

  Modell M-624 Hi är en stark maskin som kan svetsa upp till 450 cm² yta och har den modernaste styrningen med data management och Teleservice.

  Vibrationssvetsning är en sammanfogningsteknik där man vibrerar detaljerna och på så sätt skapar friktion mellan dem. Ungefär som när man gnuggar händerna en härlig decemberdag efter att ha varit ute och skött julbestyren. Vibrationerna får man genom att dra en fjäder från sitt nolläge med hjälp av magneter. Fördelen med svetsning är att man kommer bort ifrån lim och skruv.

  Tekniken är dessutom ren, snabb, energieffektiv och kännetecknas av hög produktivitet med lägre kostnader än alternativa metoder. Exempel på komponenter är olika typer av tankar och kåpor som skall sammanfogas t.ex. bränsletankar.

  Branson grundades 1946, samma år som Green & Co. Vibrationssvetstekniken är dock knappt 30 år gammal och Branson är pionjärerna på området.