Nyheter

 • Nu blir vi ännu starkare

  2018-05-08

  I juni anländer två nya formsprutningsmaskiner till Makenis redan kraftfulla maskinpark: en maskin med låskraft på 300 ton och en med låskraft på 500 ton. Med de nyinköpta maskinerna kan Makeni öka produktionskapaciteten och samtidigt se till att möta en ökad efterfrågan.

  För Makeni är det viktigt att alltid möta kundens behov och att behålla sina korta leveranstider. Med ännu fler maskiner och högre produktionskapacitet är Makeni rustade för framtiden och redo för ännu fler projekt.

  Engel formsprutningsmaskin

 • Ännu en gigant tar plats

  2018-02-28

  Nu kompletterar Makeni maskinparken med ännu en gigant – en Engel med låskraft på 1000 ton. Den nya formsprutningsmaskinen är perfekt för att tillverka stora och komplexa artiklar, som ofta återfinns inom fordonsindustrin.

  Den kan även producera artiklar obemannat, vilket säkerställer en kostnadseffektiv produktion för kunden. Maskinen har en låskraft på 1000 ton med tillhörande fullservorobot och en sju meter lång Z-axel för att hantera en avancerad förpackningscell.

  Engel 1000T

 • Makeni investerar i nya maskiner

  2017-01-20

  Makeni har investerat i två nya formsprutningsmaskiner för att öka produktionskapaciteten. Maskinerna är i storleksordning 300 och 360 ton och har nyligen anlänt.

  Enligt Simon Ottosson, projektledare på Makeni, kommer de två maskinerna komplettera företagets maskinpark bra eftersom de tidigare haft ett steg från 260 till 450 ton.

  - Med ett tätare storleksspann i vår maskinpark ökar vi vår konkurrenskraft och kapacitet. Maskinerna är givetvis utrustade med fullservorobotar enligt senaste typsnitt för snabb och kostnadseffektiv produktion, säger Simon Ottosson.

  Nya maskiner till Makeni

 • Hjulen snurrar för fullt

  2016-09-01

  Hjulen snurrar för fullt och Makenis produktion ökar kraftigt. Det är främst detaljer till nya Volvo V90 och S90 som ligger bakom ökningen. Makeni levererar idag flertalet plastartiklar som ingår i Volvos SPA-plattform, dvs. plattformen för Volvos nya 90-modeller.

  Att vara leverantör till Volvo ställer stora krav på kvalitet och leveranssäkerhet.

  Vi är idag en stolt leverantör till flera av de stora aktörerna inom fordonsindustrin som t.ex. Volvo, Scania, Mercedes m.fl. Vi har stor erfarenhet, gediget kunnande, stor produktionskapacitet, bästa tänkbara utrustning samt kunnig och engagerad personal.

  Detta gör oss till en stabil, pålitlig och framtidssäkrad samarbetspartner.

  Volvo V90