Nyheter

 • Träffa oss i Hannover

  2018-03-21

  Vi kommer ställa ut på Hannovermässan 2018 mellan den 23e till 27e april.

  Certifierade enligt IATF 16949 och med en mångårig erfarenhet och kunskap om produktutveckling, verktygsframtagning, formsprutning, vibrationssvetsning, montering och tampotryck är Makeni en tillförlitlig och stabil samarbetspartner för de flesta branscher.

  Vi hjälper våra kunder från ett tidigt stadie i utvecklingen till färdig produkt. Vill ni veta mer om formsprutade komponenter i termoplast så är ni hjärtligt välkomna att träffas oss i Hall 004, monter E40!

  Hannovermässan

 • Ännu en gigant tar plats

  2018-02-28

  Nu kompletterar Makeni maskinparken med ännu en gigant – en Engel med låskraft på 1000 ton. Den nya formsprutningsmaskinen är perfekt för att tillverka stora och komplexa artiklar, som ofta återfinns inom fordonsindustrin.

  Den kan även producera artiklar obemannat, vilket säkerställer en kostnadseffektiv produktion för kunden. Maskinen har en låskraft på 1000 ton med tillhörande fullservorobot och en sju meter lång Z-axel för att hantera en avancerad förpackningscell.

  Engel 1000T

 • Makeni utökar produktionen

  2017-06-01

  Makenis största formsprutningsmaskin någonsin har anlänt till fabriken. Maskinen är av märket Engel med en låskraft på 700 ton.

  Formsprutningsmaskinen har en låskraft på 700 ton med tillhörande fullservorobot. Maskinen har en sju meter lång Z-axel för att hantera en avancerad förpackningscell. Cellen är uppbyggd på ett rationellt vis för att kunna producera obemannat under flertalet timmar för att förse kunderna med så kostnadseffektiv produktion som möjligt.

  Tillverka större artiklar

  - Genom att utöka vår maskinpark med en större formsprutningsmaskin blir vi en mer komplett leverantör för att tillgodose våra kunders behov när det gäller större formsprutade artiklar, säger Simon Ottosson, projektledare på Makeni.

  Ny formsprutningsmaskin

 • Makeni levererar detaljer till Scania

  2017-05-02

  Makeni har nyligen vunnit ytterligare en nominering för att få leverera plastartiklar till Scanias nya plattform. Det nya projektet avser 2K gjutna detaljer och medför att Makeni har investerat i en 230 ton 2K formspruta.

  Makeni har de senaste åren haft flera projekt och nomineringar till Scania. Det är snart tre år sedan Makeni inledde sitt samarbete med Scania och enligt Simon Ottosson, projektledare på Makeni, ser företaget fram emot ytterligare ett samarbete.

  - Vi är väldigt glada att vi ännu en gång fått förtroendet att få leverera formsprutade artiklar till Scania, säger Simon Ottosson.

  För att klara producera den dubbelgjutna detaljen till Scania har Makeni investerat i en 230 tons 2K formspruta. Maskinen är fullutrustad med en fullservorobot enligt senaste typsnitt.

  Makeni levererar detaljer till Scania

 • Makeni investerar i nya maskiner

  2017-01-20

  Makeni har investerat i två nya formsprutningsmaskiner för att öka produktionskapaciteten. Maskinerna är i storleksordning 300 och 360 ton och har nyligen anlänt.

  Enligt Simon Ottosson, projektledare på Makeni, kommer de två maskinerna komplettera företagets maskinpark bra eftersom de tidigare haft ett steg från 260 till 450 ton.

  - Med ett tätare storleksspann i vår maskinpark ökar vi vår konkurrenskraft och kapacitet. Maskinerna är givetvis utrustade med fullservorobotar enligt senaste typsnitt för snabb och kostnadseffektiv produktion, säger Simon Ottosson.

  Nya maskiner till Makeni

 • Hjulen snurrar för fullt

  2016-09-01

  Hjulen snurrar för fullt och Makenis produktion ökar kraftigt. Det är främst detaljer till nya Volvo V90 och S90 som ligger bakom ökningen. Makeni levererar idag flertalet plastartiklar som ingår i Volvos SPA-plattform, dvs. plattformen för Volvos nya 90-modeller.

  Att vara leverantör till Volvo ställer stora krav på kvalitet och leveranssäkerhet.

  Vi är idag en stolt leverantör till flera av de stora aktörerna inom fordonsindustrin som t.ex. Volvo, Scania, Mercedes m.fl. Vi har stor erfarenhet, gediget kunnande, stor produktionskapacitet, bästa tänkbara utrustning samt kunnig och engagerad personal.

  Detta gör oss till en stabil, pålitlig och framtidssäkrad samarbetspartner.

  Volvo V90

 • Makeni levererar till Scania

  2016-06-13

  Makeni AB har blivit utsedd till direktleverantör av formsprutade termoplastdetaljer åt Scania. Vi är mycket stolta över detta förtroende från ett världsledande företag.

  Många intressanta projekt med produktion av formsprutade termoplastdetaljer väntar framöver. Olika typer av sammanfogning och en del monteringsarbeten kommer också att ingå i Makenis åtaganden.

  Leveranser till Scania har pågått under flera år och vi ser mycket positivt på fortsatt gott samarbete med Scania.

  Scania