Nyheter

2008-09-01

Makeni förvärvar 50% av Eurovema Stockholm

Makeni AB i Smålandsstenar gör ännu ett förvärv i hjälpmedelsbranschen. Makeni AB, som ingår i Weland koncernen, förvärvade under sommaren merparten av aktierna i Volaris Sweden AB. Nu förvärvar Makeni även 50 % av Eurovema Stockholm. Säljare är RVS BV, Robert van Seenus, Almere Holland.

Makenis VD Per-Olof Axelsson har målsättningen klar - Makeni skall parallellt, med övrig produktion av bl a komponenter till bilindustrin, utöka sin produktionsandel av hjälpmedel för äldre och funktionshindrade till systerföretagen Volaris och Eurovema. Per-Olof Axelsson ser stort mervärde för sitt företag att ha deläganderätt till produkter som har stort socialt värde.

Eurovemas produktion flyttas under hösten från Stockholm till Makenis fabrik i Gislaved, där också Volaris produkter kommer att tillverkas. Eurovemas VD Andreas Algerbo välkomnar Makenis förvärv som innebär att Eurovemas ledning, som sedan några år arbetat från kontor i Värnamo, nu kommer att arbeta i samma fastighet som konstruktion och produktion. Andreas Algerbo med team slipper nu alla tidsödande resor till Huddinge.

Eurovema har ett brett och välkänt sortiment av el-rullstolar, el-arbetsstolar och barnhjälpmedel. Produktnamnen Alvema och Euroflex är kända varumärken i ett stort antal länder. Eurovemas exportandel uppgår till 80 % av omsättningen på 45 milj. Eurovema sysselsätter ett 20-tal personer i Huddinge idag, som nu erbjuds arbete i Gislaved.

 

logotyper